Módszer

Módszer

Egyre több olyan gyermek van, akinél az anyanyelvi fejlődés és/vagy a mozgásügyesség fejlődése nem indult meg időben vagy nem ment végbe hibátlanul. Ezek a gyermekek óvodáskorban beszéd- és mozgásügyességi problémákban, elmaradásban szenvednek.Szükség van tehát olyan megalapozó készségfejlesztő terápiákra, amelyek a fejlődésben elmaradt gyermekek idegrendszerének fejlesztésére szolgálnak.
Komplex, mozgásfejlesztésen alapuló (u.n. motoszenzoros típusú) idegrendszer fejlesztő terápia, mely során a gyermekeknél újraindítjuk az emberi fejlődéstani mozgássorozatot, mintegy még egyszer “belökve” az agy fejlődésbeli lehetőségét és a gyereket a terápia során igen magas fokú mozgásügyességig juttatjuk el.
Ezzel a mozgásfejlesztési gyakorlatsorral hatunk az emberi agyban a beszéd működéséért (olvasás, írás) felelős területekre is. A terápia során a mozgásalapot kiegészítjük fejlesztő pedagógiai módszerekkel (idő, tér, emlékezet, hallás- és beszédészlelés-fejlesztés, stb.) ezzel tesszük teljessé.
Az alapozó terápia tehát olyan intenzív mozgásfejlesztés, mely a beszédfejlődésben elmaradt, diszlexia-veszélyeztetett, túlmozgásos, figyelemzavaros, éretlen nagy- és finommozgásos gyermekek iskolaérettségét segíti elő az idegrendszer tudatos fejlesztésével.
A terápia maximum 6 fős kiscsoportokban történik, melynek megkezdése előtt részletes állapotfelmérést végzünk.

Az alapozó módszert kiegészíti egy ú.n. homloklebeny fejlesztés is. Ez a fejlesztő foglalkoztatási típus az alapozó terápiából ered. Egyfajta foglalkoztatási forma az agy kapacitásának növelésére.
A foglakozások során olyan strukturált gyakorlatokat csinálunk, amivel az agy teljesítőképességét, rendszerező képességét, sebességét jelentősen javíthatjuk. A gyerekek megtanulják figyelmünket egyszerre több dolgon hatásosan rajta tartani, vagy éppen a külső ingerek kizárásával egy dologra összpontosítani.
A program során a mozgást, a beszédet és a gondolkodást kötjük össze olyan gyakorlatokkal, amik a homloklebenyünket intenzíven ingerlik és fejlesztik. Pozitív hatással vannak a gondolkodási folyamatokra az idegrendszeri hálózat megerősítésére
Már egy év alatt elérhető a problémák rendezése, vagy jelentős javulása, mely lehetővé teszi a gyermek számára a sikeres iskolakezdést.
Ajánlott 5 éves kortól.
A homloklebeny módszere kitűnően alkalmazható, időskori demencia-prevencióként is. Alkalmazását ajánljuk 5 éves kortól 99 éves korig. Felnőtt érdeklődőket is várok szeretettel heti egy alkalommal, másfél órában. Részletekért érdeklődjön az elérhetőségeimen. Konkrét időpontok az aktuális résznél.


Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.