Rabobank “Kroniek van Brabant”

In de week van 30 oktober hield de Rabobank Oss-Bernheze de “Week van de Coöperatie”. Daarmee wilde de bank de samenwerking benadrukken tussen hen en diverse maatschappelijke organisaties. Op 30 oktober werd een programma georganiseerd met als titel “Kroniek van Brabant”. Tijdens die avond traden, naast een Volendams duo, ook twee bekende Berghemnaren op.

Onthulling van Hintum Plantsoen

Vrijdagmiddag 3 november 2017 werd onder grote belangstelling het van Hintum Plantsoen onthuld. Het plantsoen rondom het herdenkingsmonument is vernoemd naar Adriaan van Hintum, de enige Bergse militair die tijdens de oorlogsjaren van de vorige eeuw, nog geen ‘eigen’ straat had. Precies 70 jaar na zijn overlijden ligt ‘zijn’ plantsoen nu tussen de straten die vernoemd zin naar de overige in oorlogstijd gestorven militairen uit Berghem.

Modelbouwvereniging De Wissel – Gert van Spijk

Dit jaar bestaat modelbouwvereniging De Wissel in Oss 40 jaar. Dit wordt onder andere gevierd met een open dag op 5 november 2017. Gert van Spijk uit Berghem is al enige jaren enthousiast lid. Reden genoeg om als TV Berghem eens een kijkje te gaan nemen bij de treintjes.

Spaanderstraatse Akkers voortgang

In het gebied tussen Oss en Berghem, tussen Osseweg en Spaanderstraat, is men druk bezig met het aanleggen van de Spaanderstraatse Akkers. TV Berghem volgt de voortgang van een en ander.

Bridgedrive XL Harten Troef voor Unicef

Diverse Bridgeclubs en – verenigingen doen dit jaar mee aan Harten Troef voor UNICEF. Voor het goede doel worden diverse bridge-drives (toernooien georganiseerd. De inschrijfgelden komen geheel ten goede aan UNICEF. Ook bridgers uit Berghem doen hier aan mee op 5 november 2017 in Oss.

Ophalen spullen tbv openbare verkoop Stichting Carnaval Berghem

Zoals elk jaar organiseert Stichting Carnaval Berghem ook dit jaar weer een openbare verkoop en veiling van nog bruikbare spullen. Die komen niet vanzelf naar de Berchplaets. Hier een impressie van de ophaaldag van veel vrijwilligers om met de opbrengst een leuk carnaval te organiseren in het Knollenrijk voor jong en oud!

Tamara Opstraat over Shaping Futures

Tamara Opstraat heeft haar eigen kapsalon, Kapsalon Creatief, in Berghem. Daar knipt en kapt ze ‘creatief’ haar klanten. Maar dat was niet genoeg voor Tamara. Zij doet mee aan Shaping Futures, een initiatief van SOS Kinderdorpen. Via Shaping Futures volgen wereldwijd kansareme jongeren kapperstrainingen gegeven door vrijwilligers zoals Tamara. Zij vertrekt binnenkort naar Zuid-Afrika om jonge enthousiaste mensen een kans in hun leven te geven.