kuru incirli kek


Kek Malzemeleri

Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
4 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Un
12 Adet Kuru İncir
Yarım Yemek Kaşığı Tarçın
1 Su Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu

 


Hazırlanışı

İşlemimize başlamadan hemen öncesinde kuru incirlerimizi ılık suda ortalama 2 saat bekletiyoruz, bekleme işlemi tamamlandıktan sonra incirli kekimizi yapmaya başlayabiliriz. İlk olarak kuru incirleri mısır tanesi büyüklüğünde olmak üzere her birini küçük parçalara bölüp ayrı bir kaba alıyoruz. Sonrasında incirli kek hazırlığı için un ve kabartma tozunu karıştırıyoruz, üzerine yumurtalarımızı kırıp , süt ve yağı ekleyip mikser yardımı ile karışım bir bütün olana kadar karıştırıyoruz. Karışım hazırlandığında içine tarçın ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak parçaladığımız kuru incileri ilave ediyor ve dikkatli bir şekilde karıştırıyoruz, incir tanelerinin eşit şekilde dağıldığını gördüğümüz zaman kek harcımız hazır demektir. Kek harcımızı kek kalıbına alıp 175 derece ısıtılmış fırınımızda yaklaşık yarım saat pişiriniz. Pişme işlemi tamamlandığında fırından çıkarttığımız kekin üzerine pudra şekerini homojen olarak serpiniz ve servise hazırlayınız.

Kekimize tadını verecek olan doğal meyve şekeri olan kuru incir olacaktır, ve içerisindeki tarçın vücudumuzun şeker ihtiyacını baskılayacaktır. Sağlık açısındanda tercih edilebilecek olan bu tarifimiz sizlere afiyet olsun.

kırmızı kadife kek tarifi

Kek Malzemeleri

1.5 Su Bardağı Şeker
2 Yumurta
2 Yemek Kaşığı Vişne Reçelinin Suyu (Ev Yapımı)
Yarım Su Bardağı Kaynamış Kırmızı Pancarın Suyu 
125 Gr Yumuşak Tereyağı
1 Su Bardağı Ayran
2.5 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu

 

Krema Malzemeleri

3 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Tereyağı

 


Hazırlanışı

Kek İçin :
Öncelikle kekimizin rengini vermesi için 1 baş pancarı çatalla kolay ezilene kadar kaynatıyoruz ve blendır ile püre haline getirip süzgeçten suyunu süzüp alıyoruz bir kenarda bekletiyoruz.
Kek için tereyağ ile şekeri mikser ile karıştırıp yedirin, üzerine yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin ve köpürtün. Diğer bir kapta ise vişne reçeli suyu ve pancar püresi suyunu iyice karıştırın ve asıl kabımıza onlarıda ekleyin karıştırmaya devam edin. Şimdi ise mikserinizin hızını düşük seviyeye getirerek, az un az ayran ekleyerek 4 ayrı seferde karışıma katınız ve karıştırmaya devam ediniz. (Kadife görünümünü vermek için bu işlemi dikkatli uygulayınız) Son olarak vanilya ve kabartama tozunu ekleyip kek için hazırlama aşamasını tamamlıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırına kek kalıbına boşaltığımız kek içeriğimizi 20-25 dk pişirme süresince fırına veriyoruz.

Krema İçin:

Orta ateşte tencere içinde un ve sütü iyice karıştırıp , topaklanmayı önleyerek karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına ordanda yarımsaat boyunca durmak üzere buz dolabına alıyoruz, tekrar dışarı çıkarıp sıvı tereyağı,şeker ve vanilya eklediğimiz karışımı mikser ile yüksek hızda kabarana kadar çırpıyoruz.

Ve son olarak pişen kekimizin üztüne veya istiyorsanız keki enine dilimlere ayırarak arasına sürüp servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun…

dondurmali kek
Malzemeler

3 Adet yumurta
3 Kahve fincanı Toz Şeker
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Kakao
1 Çorba kaşığı sıvı Tereyağı
500gr Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı

Çırpma kabına un ve üzerine 3 yumurtayı ekleyip yavaşca karıştırınız, sonrasında sıra ile toz şeker, süt, tereyağı ve en son kakakoyu ekledikten sonra iyice karıştırınız. Karışım tek renk olduktan sonra 10dk kadar oda sıcaklığında bekletiniz.  Karışımın yarısını bir borcama, diğer yarsını ise diğer bir aynı boyuttaki borcama dökünüz.
Borcamlar 20dklık 175 derecede fırında pişilirildikten sonra soğumaya bırakılır. Oda sıcaklığına yakın bir dereceye ulaşan borcamlardaki kekleri çıkarıp , tepsi üzerinde buzdolabında yarım saat tutunuz.
Almış olduğumuz hazır vanilyalı dondurmayı ekmek dilimleri büyüklüğünde soğuk bir bıçak ile dilimleyiniz ve buzdolabından çıkardığınız kek kalıbının üzerine yayıyoruz ve diğer kek kalıbıyla kapatıp üzerine hazır krem şantiyide döküp buzluğa kaldırıyoruz. Ve dondurmalı kekimiz hazır.

Afiyet olsun.

Malzemeleri

2 Muz (dilimlenmiş)
125 Gr Tereyağı
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Adet Yumurta
2.5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Ceviz İçi
Yarım Çay Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Hazırlanışı

Sütü cezvede orta ateşte 5dk boyunca ısıtıyoruz, sonrasında içine limon suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Dilimlemiş olduğumuz muz dilimlerini de içine atıp karışımımızı zenginleştiriyoruz.

Kek kısmı için önceden oda sıcaklığında bekletip yumuşattığımız tere yağını , un, yumurta ile karıştırıp yoğuruyoruz ve şekeri ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu , vanilya ve ceviz içinide ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz karışımı kek tepsisine döküyoruz. Ve en son olarak üzerine muzlu karışımımızı gezdiriyoruz.
180 derecede yaklaşık 30 yarım pişirdikten sonra servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun…

cevizli-kek

Malzemeler

3 adet Yumurta
1 bardak Pudra şekeri
1 fincan Sıvı yağ
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya
1 su bardağı Ceviz içi
3 su bardağı Un
1 çay bardağı Yoğurt

Hazırlanışı

Çırpma kabına pudra şekerini ve yumurtaları alıp mikserle karıştırınız, karışım beyazlaşıp köpürene dek çırpınız. Sonrasında yoğurdu ve yağı ilave edip tekrar çırpınz. Ve unu, kabartma tozunu,  iri dövülmüş cevizleri ilave edip mikserin düşük ayarı ile karıştırınız. Kek kalıbını margarinle yağlayarak tabanına un serpiniz. Hamuru kalıba boşaltıp 170 derece ısılı fırında pişiriniz. Kürdan kontrolüyle kekin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alınız. Keki kalıbı içinde soğutarak dilimleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun…

kirazli-kek


Malzemeler

170 gr Eritilmiş tereyağı
1.5 Bardak un
1 Bardak pudra şekeri
1.5 Çay bardagi Süt
1/2 Tatlı kaşığı Tuz
2 Yumurta
1 Cay bardağı badem
1 Su bardağı çekirdeği çıkartılmış Kiraz
1 Paket Kabart Tozu

Hazırlanışı

Kek kabında Un, Tuz, ve Kabartma tozu kaşık yardımı ile karıştırılır, sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve şeker eklenip mikser ile çırpılır.Yumurtalar ve süt eklenerek kıvamın oluşması için çırpılmaya devam edilir. Kıvama gelince içine çekirdeği önceden çıkartılmış kirazlar ve badem kırıkları konup karış ile karıştırılıp yağlanmış olan kek kabına karışım dökülür ve 150 derecede 30 dakika pişirilir ve afiyetle yenir.

kaymakli-kek

Malzemeler

1 su bardağı sıvı süt kaymağı (kremada olabilir)
3 yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un (kıvamı az gelirse 3 çorba kaşığı daha ilave edin)
1 poşet kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı robotta ince çekilmiş fındık veya fıstık vb.
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Yumurta ile şekeri çırpın köpük köpük olup şeker eriyince su ve kaymak ileve edin karıştırmaya devam edin kaymak karışımın içinde çözülünce un üstüne kabartma tozu ve onun üstüne vanilya tozunu ile edip karıştırın, kıvama gelince çekilmiş fındık parçalarını ve hindistan cevizini ilave edip bir kaç sefer yoğurun ve son olarak kabın tabanını yağlayıp bu karışımı kaba boşaltınız ve 175 derecede gözle görünür kabarma olana kadar pişiriniz. Afiyet olsun…

cikolatali-ve-cilekli-kek

Malzemeler

5 adet yumurta
Yarım çay bardağı çiçek yağı
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1-2 Damla çilek özü (esansı)
2-3 çorba kaşığı çikolata kreması
10-15 adet çilek

Hazırlanışı

Yumurtaları ve tozşekeri mikserde çırpınız.
Ardından sıvıyağı ekleyiniz.
Ayrı bir kapta un, pirinç unu ve kabartma tozunu karıştırınız.
Bu karışımı yumurtalı karışıma katın ve iyice çırpınız.
Çilek özünü katıp, tekrar karıştırınız.
30*30 cm. çapındaki bir kalıbı hafifçe yağlayın ve hamuru kalıba boşaltınız.
Orta hararetli fırında pişiriniz.
Pişen keki fırından alın ılınması için kenarda bekletiniz.
Daha sonra kekin üzerine 1 su bardağı sütü yavaş yavaş dökünüz.
Kek sütü çekince kareler halinde dilimleyiniz.
Çikolata kremasını bir krema sıkacağına doldurunuz.
Kek dilimlerini bu krema ile süsleyiniz.
Üzerlerini çilekle süsleyip, servis yapabilirsiniz.

cikolatali-mermer-kek

Malzemeleri

30 gram çikolata
300 gram tereyağı
300 gram toz şeker
5 yumurta
300 gram un

Hazırlanışı

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kase içerisine alın. İçi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip çikolata eriyene kadar bekletin. Yumuşatılmış tereyağı ve şekerin 2/3′ünü çukur bir kap içerisinde çırpın. Karışımı yumurta sarılarını ekleyin. Unuda yavaşça ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını kalan şeker ile çırpın. Şekerli yumurta akını kek karışımına ilave edip çok fazla karıştırmadan harmanlayın. Hazırladığınız kek harcını içi yağlanmış dikdörtgen şekilli kek kalıbına dökün. Eritilmiş çikolatayı gelişi güzel kalıptaki karışımın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Keki soğuyana kadar kalıbın içerisinde bekletin. Dilimleyip servis yapın.