Husbygge

Visst kan ett helt husbygge låta som en svår dröm att uppfylla – åtminstone i egen regi. Inför ditt husbygge ställs du följaktligen inför valen om du:

  • Skall bygga huset helt själv
  • Skall anlita en totalentreprenad som gör hela jobbet under samma avtal
  • Skall anlita en delad entreprenad där du gör vissa delar själv samtidigt som du anlitar professionell hjälp för vissa delar

Det går att göra enormt mycket själv när det gäller husbyggen – all information finns redan på nätet. Du kan således läsa dig till väldigt mycket och därmed spara en hel del pengar. Naturligtvis går det inte att göra allt genom att läsa sig till det, men det finns åtminstone väldigt nyttig information som ger dig grundfärdigheterna.

Några saker som du alltid måste vara medveten om är dina skyldigheter. Därför måste du vara nitiskt med att läsa vad som gäller ”mellan raderna”. Om du blir byggherre ligger nämligen allt ansvar på dig. Ett husbygge är trots allt ett stort projekt och en investering. Därför tycker vi att det är extremt viktigt att förstå delar som rör avtal, bygglov, försäkringar och annat väsentligt inför bygget.

Vi hoppas på denna sida att kunna upplysa dig om de viktigaste sakerna inom husbygge – oavsett om du bygger själv eller anlitar yrkesprofessionella såsom entreprenader och/eller husbyggarföretag.

Heminredning

När det gäller att göra ditt hus snyggt invändigt måste du vara minst lika engagerad som under ett husbygge. Vi vill gärna ge dig tips, inspiration och idéer för hela hemmet.

Bland annat kommer vi att titta närmare på:

Köket – Smarta idéer som gör ditt kök fräschare och trevligare genom några enkla ingrepp.

Badrummet – Hur vill du ha ditt badrum? Lyxigt eller mer personligt? Lägger du ned lite tid på ditt badrum så kommer du få ett bekvämare liv i det rum som du trots allt vistas en stor del av din vardag i. Vi hoppas kunna bidra med några tips och konkreta förslag till styling.

Vardagsrummet – Hur vill du planera ditt vardagsrum? Är det den senaste trenden som gäller? Är det vitt och kanske det lantliga shabby chic som är din inriktning? Vi tittar på några trender som ger dig ny inspiration!

Inredning och dekoration – Ibland måste man inreda mindre ytor. Kanske bor du kompakt i en studio eller i en etta under 35 kvadratmeter? Det finns lösningar för alla dimensioner och det går att göra det riktigt snyggt på ett optimalt sätt för de minsta utrymmena. Vi tittar också lite mer på dekoration som sticker ut och ”stylar” din nuvarande grundinredning.