• solilo_tecaj1
  • solilo_tecaji3
  • solilo_tecaji2
  • solilo_trgovina4
  • solilo_trgovina2
  • solilo_trgovina1
  • solilo_trgovina3
  • safari6
  • safari1
  • safari4
  • safari3
  • safari5

Majcen_small

Bojan Majcen

POTAPLJAŠKI KLUB PRODIVE
… je bil ustanovljen leta 2008. Namen ustanovitve je bil, širši javnosti omogočiti bolj profesionalen pristop in razvoj posameznika, ki izkazuje lasten interes po potapljanju ali apneji in podvodnem ribolovu.

Želja po aktivnem razvoju, napredku v organizaciji in hrepenenju po profesionalni in kvalitetni potapljaški opremi, je botrovala odločitvi, ki je danes plod večletnega požrtvovalnega dela. V svojem nekaj letnem delovanju je klub zabeležil več sto članov, ki se aktivno ali pasivno vključujejo v delo kluba.
Osnovni namen delovanja je izobraziti posameznike, ki si želijo biti rekreativni potapljači, apneisti ali podvodni lovci. Tako si lahko v okviru izobraževalnih modulov pridobijo najrazličnejše znanje in nazive. Neomejeno lahko k tečajem pristopijo odrasle osebe, otroci in invalidi. V kratkem pričnemo tudi s potapljanjem SCUBARANGERS za otroke med osmim in dvanajstim letom.

V okviru delovanja v javnem interesu se klub vključuje v prireditve in predstavitve regionalnega ali nacionalnega pomena: športni vikend Maribora, Bazeni energije Ptuj, Poletje v Thermani Laško… Osnovnošolcem nudi preizkus potapljanja v okviru plavalnih tečajev. Izvaja in organizira različne ekološke akcije – čiščenje rek, jezer in morja tudi izven meja Slovenije. Organizira in omogoča brezplačno preizkušanje najsodobnejše tehnologije in materialov proizvajalca potapljaške opreme Mares. V sodelovanju z Medicinsko fakulteto Maribor, organizira in izvaja brezplačne tečaje prve pomoči, v sklopu projekta ˝ZA ŽIVLJENJE˝. V skrbi za popestritev kvalitete družinskega življenja, organizira klub tudi družinske pohodniške izlete.
Potapljaški klub PRO DIVE sodeluje z različnimi podjetji, osnovnimi šolami, laičnimi posamezniki … kjer preko predstavitev rekreativnega potapljanja daje širši javnosti možnost udejstvovanja.
Pod okriljem potapljaškega kluba PRO DIVE je tudi slovenski tekmovalec v potapljanju na vdih, Antonio Koderman, ki je leta 2011 na SP v Grčiji, s potopom na globino 105m, dosegel tretje mesto in bil proglašen za najmlajšega in najboljšega novinca apneista na svetu. Antonio je najgloblji Slovenec in se ponaša še s kopico državnih rekordov in s svojimi predavanji navdušuje tečajnike potapljanja na vdih in tečajnike športnega ribolova.

Klubski prostori …

Prostori potapljaškega kluba PRODIVE za izvajanje teoretičnega in praktičnega dela tečaja, se nahajajo v kopališču Pristan. pristan

Za izvajanje tečajev Vam nudimo najsodobnejšo potapljaško opremo svetovno največjega proizvajalca MARES

KLUBSKE PROSTORE IN OPREMO SI LAHKO POGLEDAŠ V GALERIJI SLIK. Vsekakor Vas vljudno vabimo, da si pridete prostore in  opremo ogledat v živo in po možnosti narediti vaš prvi poskusni potop z nami.

Cilj nove potapljaške šole je bil, da ponudi tržišču nekaj novega, kar druge potapljaške šole v tistem času niso ponujale. Čeprav je v tistem času SSI-ju primanjkovalo sredstev, denarja in članstva, je bila njena vizija od vedno jasna; najboljše mesto za izobraževanje potapljačev predstavlja potapljaški center.

zgodovina1

SSI je ustanovila skupina bivših NASDS-ovih (Nacionalna zveza potapljačev ZDA) centrov, ki niso bili zadovoljni s filozofijo, ki jo je zagovarjal NASDS. Alternativa NASDS-u so bili NAUI, PADI in YMCA, vendar so bile te šole zasnovane na modelu neodvisnih inštruktorjev, filozofiji, ki ni odgovarjala centrom, ki so ustanovili SSI. Tako je postala njihova edina izbira ustanovitev nove potapljaške agencije.

Leta 1970 je SSI vodil Bud Smith, lastnik Dive Magazina. Vse do leta 1974 je bilo poslovanje SSI-ja vodeno v okvirih poslovanja Dive Magazina na Long Beachu v Californiji. S prevzemom lastništva firme Boba Clarcka leta 1974, se je sedež SSI-ja preselil v Fort Collins, Colorado. Od tega leta naprej je SSI končno začela beležiti porast.

V času Clarckovega edinega lastništva nad firmo je SSI obdržala svoje korenine in vodila filozofijo, ki jo je sam Bob izvajal v svojih lastnih centrih. Verjel je v odgovornost inštruktorja, da nauči stranke potapljanja in pika! Bobova iskrenost in poslovna poštenost sta postali merilo pravične cene za ponujene usluge.

zgodovina2SSI še vedno izvaja to filozofijo saj resnično verjame, da stranka zasluži samo najboljše. Rezultat te filozofije je prispeval k poslovnemu sloganu SSI-ja leta 1995, “Because We Care” (Zato ker skrbimo).

Kot lastnik potapljaškega centra je Bob je verjel in zagovarjal še eno filozofijo – najboljši način usposabljanja uspešnih potapljačev se dogaja v potapljaških centrih. Njegov način razmišljanja služi tudi kot primer spremljanja kakovosti. Nihče se ne more toliko potruditi in poskrbeti za vzdrževanje kakovosti kot tisti, ki lahko ob padcu kakovosti največ izgubijo – potapljaški centri. Zaradi takšne filozofije je SSI od vedno in vedno bo organiziran na osnovi mreže potapljaških centrov.zgodovina2

To kar mi imenujemo profesionalna šola potapljanja, imajo možnost ponuditi le potapljaški centri. Ti lahko ponudijo kvalitetne učilnice, bazene, usposabljanje in vse usluge, ki so potrebne za kvalitetno izobraževanje potapljačev.

V SSI-ju smo ponosni na našo zgodovino, filozofijo poučevanja in njen razvoj. Naša filozofija ni osnovana samo na teoriji učenja s poslušanjem, ampak tudi s stvarnim praktičnim delom v potapljaškem okolju. Naša filozofija se razlikuje od filozofije drugih potapljaških šol potapljanja, zaradi tega je tudi naše izobraževanje drugačno.

Prvega januarja 2014 je eden od največjih renomiranih proizvajalcev potapljaške opreme Mares postal 100% lastnik šole SSI.

sponzor_belinda   sponzor_globalsponzor_artida   za_oglas

 

bigpackmedia

HOT
pro-dive-sharm-el-sheikh1

Sharm El Sheikh – novembra


Sharm El Sheikh konec novembra. Potapljaško sezono bomo tudi letos ponovno zaključili v omiljenem potapljaškem raju Sharm el Sheik na Rdečem morju. V mesecu novembru so nam Azijske temperature prav prijazne...
HOT
prodive-maribor2

POTAPLJANJE NA JUGU


ŽELJA VSAKEGA POTAPLJAČA JE POTAPLJANJE NA JUGU RDEČEGA MORJA! St. John’s na skrajnem jugu Rdečega morja v Egiptu od 15. do 22. septembra 2018. Septembra se odpravljamo na enega najlepših potapljaških...
HOT
sharm

Sharm El Sheikh – julij


Teden vročega poletja bomo preživeli v omiljenem potapljaškem raju Sharm el Sheik na Rdečem morju. V Egiptu so v tem času dnevne temperature okrog 33/36 stopinj, voda pa ima prijetnih 27/28 stopinj...