UniqueTech Mühendislik Ltd

UniqueTech Mühendislik, 2015 yılında Çayırova Kocaeli'nde kurulmuş, Lazer Eklemeli İmalat (LAM),Lazer Kaplama (Laser Cladding) ve Lazer sertleştirme konularında mühendislik ve ürün hizmeti veren uzman kuruluş haline gelmiştir. UniqueTech Mühendislik ayrıca nükleer enerjinin endüstriye uygulanması konusunda ürün ve hizmetleri bulunmaktadır.Bununla beraber yeni ve mevcut projeler ve proje yönetimi konularında uzman Mühendislik ve Tasarım çözümleri sunmaktadır.

Uniquetech mühendislik sağladığı yeni ve yenilikçi çözümleri pek çok endüstriye hizmet sunmaktadır.


Laser Sertleştirme ve Lazer Dolgu

LAZER YÜZEY SERTLEŞTİRME

Lazer yüzey sertleştirme, içeriğinde %0,2’den fazla karbon bulunan çeliklere ve dökme demirlere uygulanan bir ısıl işlem prosesidir. Sertleştirme işlemi için parça yüzeyi ergime sıcaklığının altında bir değere kadar (900-1400○ C), saniyede 1000K sıcaklık artışı ile ısıtılır. Hedeflenen sıcaklığa ulaşıldığı zaman lazer ışını, yüzeye normalinden bakarak, sabit hızla ilerlemeye başlar. İşlem boyunca yüzey sıcaklığı pyrometre ile sistem tarafından sürekli takip edilir ve lazer gücündeki küçük değişiklerle sıcaklık sabit tutulur. Lazer ilerledikçe yüzeye, işlem yönü boyunca homojen bir ısı dağılımı olur. Yüksek sıcaklık, parçanın atomlarının kafes yapısının değişmesine neden olur ve östenitik yapı elde edilir. Lazer ışını ısıtılan bölgeyi terk ettiği anda, aşırı yüksek hızda ısınma nedeniyle hala soğuk kalmış olan parçanın iç kısmına doğru ısı transferi gerçekleşir ve yüzey aniden soğur. Bu hızlı soğuma malzemenin kafes yapısının eski haline dönmesine engel olur ve yüzeyde, yüksek sertlik değerlerine sahip olan martenzitik yapı oluşur.

LASER DOLGU

Lazer dolgu, bir malzeme üzerine, lazer ile ergitilmiş toz püskürtülerek yapılan dolgu (kaplama) işlemidir. İşlemde lazer tarafından bir ergime havuzu oluşturulur ve ana materyal ile püskürtülen toz, bu havuzda birbiri içinde karışır. İşlem sonucunda ana malzeme – kompozit yapı – kaplama yüzeyi olmak üzere üç katmanlı bir yapı oluşur. Lazer cladding dolgu tabakanın ana malzemeye tutunma gücü açısından var olan en sağlam kaplama türüdür.

Web Sitemiz Yayında

Yenilenen arayüz ile artık tüm tarayıcılardan, tablet ve telefonlarınızdan uniquetech'i takip edebilirsiniz. Her türlü soru, görüş ve isteğinizi iletişim kanallarımız vasıtası ile bizlere iletebilirsiniz.

Kalıp İmalatında İleri Teknolojiler Eğitimimiz Başladı

UniqueTech mühendislik 15 yıla yakın uluslararası tecrübesini sektördeki diğer firmalar ile paylaşıyor . Eğitimin içeriğinde ; imalatta yeni trendler , saç kalıp fizibilite , analiz sonuçları değerlendirme , sanal imalat ve ölçme ile kalıp proses hazırlama detayları bulunmaktadır.

Metal Dünyası ve Kalıp Dünyası Röportajlarımız

İmalat sektörüne yüksek teknolojik çözümler sunan UniqueTech teknik müdürü Osman Kırlı Metal Dünyası ve Kalıp Dünyası dergilerine röportaj verdi.