Anasayfa Alan Adı

Seo Çalışmalarında Alan Adının Önemi

Arama motoru optimizasyonu(SEO) çalışmalarında bilinen en önemli Seo stratejisi doğru bir Alan Adı almaktır.
Bu konuda birçok uzman webmaster bilinçli olsa da hala firmalar kendi sektörlerinde çok uygun olmayan domain(Alan Adı) isimleri almaya devam ettiklerini görüyor olmalısınız.
Aldığınız domainin indekslenmede ve sayfa sıralamasında çok önemli bir yere sahip olduğunu bilmeniz gereklidir.
Bir domain alırsınız çalışırsınız, çalışırsınız backlink alırsınız, içerik girersiniz istediğiniz performansı vermez ama bir domain vardır ki bu yapmış olduğunuz performansın yarısına google 2 katı üst sıraya çıkabilir.
Konuya girmeden önce alacağımız domain Seo ve Google açısından neden bu kadar önemli olduğunu kısaca anlatalım.
Google her zaman son kullanıcıya en yararlı bilgileri veren, insanları aradığı içeriği veya konuyu bulmak için algoritmasını düzenler.
Bu sebeple Google algoritmasına göre eğer bir kullanıcı "saksafon" kelimesini aratıyorsa www.saksafon.net bu alan adı ile ilgili ilk domain olcağından google "saksafon" kelimesinde bu domain sahibi diğer rakiplerinden bir adım önde olma fırsatı verir.
Domainin anahtar kelime ve oluşturulacak içerik ile uyumu lazımdır.
Diğer önemli bir konu ise alacağınız domain örneğin Seo ile ilgili bir domain alacaksanız Alanadisale.com, Salealanadi.com alan adına göre daha güçlü bir domain olacaktır.
Bunun açıklaması; Bir yazıyı okurken soldan sağa doğru okurlar ve Google algoritması, Google botları ilk önce rastladığı kelimeye önem vermektedir.
Bu sebeple mümkünse alacağınız domain anahtar kelimeniz(Örnek:Firma ismi) olmalıdır.

Domain Uzantıları