Aladağ Yurt Yangını Davasında Sanıklar İtfaiyeyi Suçladı

Aladağ'da 12 kişinin öldüğü yurt yangınıyla ilgili davada sanıklar itfaiyeyi suçladı: "Bu kadar uzun sürmesinde itfaiyenin büyük kusuru var", "Sepetli bir itfaiye aracı olsaydı çocuklar kurtarılırdı." Öğrenciler yangın kapısının kilitli olduğunu belirtti.

Ulucanlar Katliamında Oğlu Öldürüldü, AİHM Kararını Beklerken Hayatını Kaybetti

Ulucanlar katliamında oğlunu kaybeden Mehiyet Emsalsiz, AİHM’in manevi tazminat kararından önce hayatını kaybetti. AİHM, tazminatın Mehiyet Emsalsiz’in yakınlarına verilmesine karar verdi.

Ankara Adliyesi Önünde Kenan Bilgin İçin Adalet İstediler

Cumartesi Anneleri/İnsanları ve insan hakları savunucuları, gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin'in dosyasında zamanaşımı kararını Ankara Adliyesi önünde protesto etti.
SAVUNMA HAKKI İHLALLERİ / TANSU PİŞKİN YAZDI

Adalet Mümkün Temennidir

Adliyelerde davaları izlerken gözüm sık sık ‘Adalet Mülkün Temelidir’ sözüne kayardı. Avukat Demir’in tutuklu yargılandığı davanın bir duruşması sırasında, o yazıyı ‘Adalet Mümkün Temennidir’ diye okumuştum. Akıl sağlığımıza bu denli kastedilirken insan zihni böyle oyunlar oynayabiliyor.

Baydemir: Yakalama Kararı İçin Ortada Kaçan Biri Olması Lazım

Hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP sözcüsü Baydemir, "Yakalama kararı için ortada kaçan biri olması lazım. Siyaset faaliyeti yürütüyorum. Söylediğim her sözün arkasındayım. Dolayısıyla ortada bir kaçma yok" dedi.

Haberler

Sanal Kütüphane

    Barış gazeteciliği yaklaşımıyla dünya ve Türkiye’den teorik ve pratik çalışma örnekleri; makaleler, analizler, söyleşiler, haberler

Bugünün Yazarları

Tarihte Bugün

  • 1806
    ABD Başkanı Andrew Jackson Charles Dickinson adlı avukatla girdiği düelloyu kazandı. 

Erkek Şiddeti Çetelesi

Medya Gözlem Raporları

  • 2001 - 2017 Raporları

    Bağımsız İletişim Ağı, 2001'den bu yana ifade özgürlüğü ihlallerini izliyor ve raporlaştırıyor. Bugüne kadar yayınlanan raporların tamamına buradan ulaşabiirsiniz.

bianet’ten Özel Dosyalar

  • bianet'te yayınlanmış yazı dizileri, fotoröportajlar, ses kayıtları ve derlemelerden seçkilere buradan ulaşabilirsiniz.